sobota 19. listopadu 2016

NOVÝ ROK - NOVÉ VÝZVY

Všem, kteří se zúčastnili adventní angličtinářské výzvy, posílám kopec uznání - byli jste skvělí! (A třeba i nějaká ta odměna přijde, až se uvidíme :-))

Do té doby bych Vám ráda připomněla dobré návyky a tak si říkám, že není od věci si připomenout pár starších, osvědčených zdrojů vhodných k zábavě i samostudiu:

1) Quizlet, quizlet a zase quizlet... i když je to ohraná písnička, nic snazšího a lepšího ještě nikdo neobjevil :-) Kdo si dá tu práci a vyrobí si vlastní seznam slovíček, vytěží z toho nejvíc :-)

2) Free Rice TADY: aplikace zdarma (na webu či přes telefon) - skvělé pro všechny, kdo mají sociální cítění :-) Za každou správnou odpověď pošlete pět zrnek rýže do Afriky. Lze nastavit úroveň i téma - je to vážně celkem zábava.

3) Ba Ba Dum TADY: graficky zdařilá aplikace na slovíčka z různých jazyků (AJ je tam dvakrát, britská i americká). Je to jen klikačka na slovíčka bez gramatiky a souvislostí, ale je to prudce návykové :-)

4) News in Levels TADY: něco serióznějšího... Chcete číst zprávy v AJ a netroufáte si na články z novin? News in Levels vám aktuality předžvýká :-) Každý článek je tam ve třech úrovních, jednička je opravdu hodně zjednodušená, doporučuji začít výš a třeba raději úroveň snižovat. Seriózní zprávy, ale občas si zábavnější aktuality...

5) Přece jen nějaká novinka, zejména pro ty, kdo jako já rádi využijí volnou chvilku třeba v autě, při vaření nebo při procházce v přírodě k poslechu angličtiny. Nabídka podcastů je nepřeberná, přece jen však chcete něco, čemu porozumíte a budete z toho mít radost. Pro ten účel doporučuji cca od úrovně A2 až B1 podcast Simplified Speech z platformy Culips, najdete ho i na webu (nebo na Spotify) - TADY. Je tam přes stovku epizod na různá témata, koukněte. Jsou k tomu i pracovní listy, ale ty jsou bohužel za úplatu (musí se zaplatit členství). Poslech je ale zdarma kolikrát chcete :-)